Opvolging Roger Schmidt

Alles over directie, coaches, trainingen, beleid, etc.
Locked

Ruud van Nistelrooij & Fred Rutten. Goede keuze?

Ja!
37
33%
Nee!
33
30%
Ze krijgen het voordeel van de twijfel
41
37%
 
Total votes: 111
koetje
Legende
Posts: 11072
Joined: 25 Aug 2017, 07:40
FOOTB_REM_S: No

Menno1 wrote: 21 Mar 2022, 23:58
Ik maak mij daar geen zorgen over; dat Ruud ook voor een complete tweedeling binnen de club zorgt. Maar je hebt wel kans dat Ruud net zoveel beginnersfouten maakt op bijvoorbeeld tactisch gebied als Mark.
Daarom een Rutten als vangnet en geen Dirkx/Robbemond.
Menno1
Legende
Posts: 16064
Joined: 25 Aug 2017, 00:00
Clubvoorkeur: PSV
FOOTB_REM_S: No

Waarom was hier Brands eigenlijk voor nodig? Ome Toon kwam ook al met Ruud aanschijten. Is dit de lijn Brands? Wat is dan het grote verschil?

Ruud heeft 2(!!) keer aan er nog niet klaar voor te zijn. Bij elk ander bedrijf schakelen ze gelijk door.

In tegenstelling tot anderen vind ik Rutten als assistent wel prima trouwens. Maar dan naast een Cocu, Letsch, Bosz, desnoods Fraser.
Ykhim
Lid scoutingsteam
Posts: 19255
Joined: 25 Aug 2017, 19:14
Clubvoorkeur: PSV
FOOTB_REM_S: No

Menno1 wrote: 21 Mar 2022, 23:30 Het meest jammere is dat Ajax op knappen staat. Dit is voor PSV DE kans om er over heen te gaan en te oogsten volgend seizoen. Voordat Ajax weer opnieuw is opgebouwd. Juist nu moet PSV keihard doorpakken. Nu heb ik echt het idee: we nemen een stapje terug, kiezen bewust voor een trainer die net begint met alle risicos van dien.

Terwijl er een pracht moment is om juist er vol op te klappen nu. erg zonde.
PCGC maakt een goed punt. PSV zit niet in een positie dat het iemand aan kan stellen die garantie biedt op succes, laat staan succes t.o.v. Ajax.

Wat PSV moet doen is naar zichzelf kijken en besluiten welke persoon de grootste kans biedt op progressie ten opzichte van de situatie waar we nu in zitten. Kortom: welke trainer heeft het beste plan, kan spelers het beste ontwikkelen en/of kan het team zo laten functioneren dat het beter kan presteren dan het nu doet. Ik durf er mijn geld niet op in te zetten dat Cocu de juiste man daarvoor is, of de koning van het choken Peter Bosz. Nee: Ruud ook niet, maar áls je hem aanstelt, dan moet je in elk geval niet dezelfde fouten maken als hiervoor. Ruud die wordt bijgestaan door Fred Rutten klinkt in dat kader al véél beter dan een van Bommel die alle ruimte kreeg om te doen en laten wat hij wilde. Fred als hoofdtrainer is een no-go, maar hij heeft natuurlijk wel de ervaring en de kwaliteiten om als tweede man uitstekend werk te leveren, zoals ook bevestigd door allerlei mensen die met hem gewerkt hebben. Daar waar Ruud ervaring mist, kan Fred bijspringen. Ondertussen kan Ruud wel z'n eigen ideeën in praktijk brengen. Het is niet vergelijkbaar met casus van Bommel. Nee: ideaal is het allemaal niet, maar ik vind deze oplossing echt niet zo beroerd als sommigen het nu doen voorkomen. En bovendien kun je, zoals gezegd, ook niet van andere opties zeggen dat ze ideaal zijn. Met Peter Bosz ga je sowieso geen prijzen winnen en Cocu is daar ook geen garantie op, hoe graag sommigen dat hier ook geloven.

Overigens kan ik ook los van bovenstaande een ander argument aanvoeren als reactie op wat jij zegt. Ja: in Amsterdam staat het op klappen, en juist daarom heeft PSV behoefte aan rust en stabiliteit. Nu mag Ruud dan wel een nieuweling in het vak zijn, maar rust en stabiliteit straalt hij absoluut uit en ik geloof er echt in dat dat niet zal veranderen als we straks drie wedstrijden op rij gelijkspelen. Fred Rutten sluit daar in principe prima op aan, in elk geval gebaseerd op wat we van hem kennen. Deze combi brengt volgens mij de gewenste rust en dat is een uitstekend startpunt om verder te bouwen waar Schmidt gebleven is. Van daaruit wordt het weer een kwestie van presteren, maar ik denk dat dit idee evenveel kans verdient als het aanstellen van pakweg Bosz of Cocu, waar veel mensen op dit forum toch voorstander van zijn.
Menno1
Legende
Posts: 16064
Joined: 25 Aug 2017, 00:00
Clubvoorkeur: PSV
FOOTB_REM_S: No

Tja, ik vind het dan weer onzin om te zeggen dat we sowieso geen prijzen gaan winnen met Peter Bosz; die heeft alleen bij Ajax (1 seizoen) echt een serieuze kans gehad op het winnen van een prijs, verder zat hij bij middenmotors. Dan kan je ook zeggen dat je met Slot sowieso geen prijzen gaat winnen, want die heeft ook nog nooit wat gewonnen.

Ik vind Rutten als assistent ook dikke prima. Die wordt een beetje verguisd hier en heeft een beetje een loser uitstraling, maar het is wel een vakman en een goed persoon. Ook kwa persoonljkheid een tegenpool van Ruud, wat ook goed is lijkt mij voor de verhoudingen.

Wat mij vooral dwars zit zijn de volgende punten:

- Ruud die 2x duidelijk aangeeft er niet klaar voor te zijn.
- Ruud die een duidelijk traject voor ogen heeft; hij heeft zijn carriere duidelijk uitgestippeld. Dat neem je hem nu af, door cruciale ontwikkelingsjaren van hem af te pakken. Bij een Utrecht kan je fouten maken, bij een PSV moet je presteren
- Je concurrent zit in een verkapte crisis en daar gaat nog meer veranderen; ipv gas geven (biedt desnoods een Slot 2 miljoen per jaar of overtuig Roger) gaan we nu een gok nemen met een trainer zonder ervaring,
- Toon doet een stap opzij, maar kwam zelf ook met Ruud aankakken; waarom moest hij weg?
- De toon (no pun) in het ED: Ruud zien ze als een goede trainer want goede presentatie en goed met jongen spelers. Niks inhoudelijks kwa tactische vermogens, type spel enz. Dit heeft weer de diepgang van een hazelnoot en doet mij denken aan de aanstelling van v Bommel: echte winnaar, goede uitstraling...dit soort loze teksten zonder diepgang doet mij huiveren. Kan echter ook aan de teksten van Elfrink liggen hoor, dat ik een sympathieke vent vind maar geen licht vwb voetbalinhoudelijke kennis.

Goed, we gaan het zien. Als het Ruud wordt krijgt hij uiteraard voordeel van de twijfel en hopen we uiteraard op succes. Ik heb er wel meer vertrouwen in dan bij v Bommel, omdat ik Jong PSV leuk vind spelen en Ruud sympathieker, intelligenter en rustiger vind overkomen dan Mark. Maar riskant is deze eventuele aanstelling wel.
TomPSV
Legende
Posts: 14764
Joined: 04 Aug 2018, 14:33
FOOTB_REM_S: No

Ik heb echt nog een flink trauma wat betreft Rutten. Zal vast een aardige gozer zijn, maar je haalt toch een loser binnen die eerder flink heeft gefaald bij PSV. Zie dat niet echt zitten.
RIO
Legende
Posts: 14073
Joined: 01 Jul 2019, 00:00
Clubvoorkeur: Wat denk je zelf
FOOTB_REM_S: No

Zou wat zijn als Brands voor een 2e keer Rutten de laan uit moet sturen.
User avatar
Joenepsv
Legende
Posts: 12359
Joined: 30 Jan 2018, 00:00
FOOTB_REM_S: No

Heb wel vertrouwen in een combi Ruud en Fred. Maar als het hoofdpersoon zelf aangeeft dat nog niet te hebben, of in elk geval zich er nog niet klaar voor voelt, waarom zou je dan in godsnaam zo pushen? Ruud heeft een traject voor zichzelf uitgestippeld waarin een hoofdtrainer schap momenteel niet past. Prima, zelfkennis en dan zoek je door. Je moet zo iemand niet blijven kietelen. Er zijn plenty trainers die je zorgeloos kunt aanstellen. En nogmaals, ik zie het wel zitten in Ruud. In combinatie met een ervaren rechterhand kan hij er echt wat moois van maken. En Rutten zou de ideale man daarvoor zijn.
AddoCultheld
Internationale topspeler
Posts: 3548
Joined: 19 Oct 2020, 10:20
FOOTB_REM_S: No

Ongelooflijk dat je dezelfde fout wil gaan maken als een paar jaar terug. En dan ook nog Fred Rutten erbij, daar word je helemaal niet blij van. Heeft die überhaupt ooit één speler beter gemaakt?
User avatar
11 Tinus
Legende
Posts: 15339
Joined: 09 Oct 2020, 00:00
Clubvoorkeur: Philips
FOOTB_REM_S: No

Ardbeg wrote: 21 Mar 2022, 23:17 Dat gezever over Ruud pushen mag nu wel ophouden. We weten heel de ins en outs niet.
Ardbeg wrote: 21 Mar 2022, 23:57 Gewoon met de vingers in de oren blijven roepen dar hij gepushet/onder druk wordt gezet.
Dit vind ik ook het meest irritant. Laten we eerst eens even horen hoe het gegaan is en wat zijn beweegredenen nu zijn. In januari is hij extreem open en eerlijk geweest en transparant naar de buitenwereld en wellicht komt ie met een goede verklaring. Als hij niet verder komt dan de club heeft me nu nodig en ik had ook best nog een tijd willen wachten, dan is het een schande dat ze hem aanstellen. Maar ik wacht het rustig af.

Als je kijkt naar buiten PSV en de situatie in Amsterdam en bij Feyenoord dan moet je mijn inziens niet voor alles of niets gaan en dus heel veel risico nemen met een aanstelling van een 'spannende' trainer maar juist voor een degelijke optie kiezen die sowieso zorgt dat je niet door de ondergrens zakt maar gewoon stabiel presteert. Ik vond Cocu wel relatief risicoloos in dat opzicht maar zekerheid heb je nooit. Als Feyenoord Ajax en PSV met Gio, Frons en Cocu prijs na prijs wint als beginnende trainer dan kan Ruud het ook.

De vergelijking met van Bommel vind ik ook nog veel te vroeg. Daar ging letterlijk alles mis qua aankopen, blessures, technische staf, Schoonpapa die er nooit was, zijn gedrag en zijn gebrek aan coaching en of tactisch vermogen. Daar probeert PSV met de aanstelling van Rutten en de aanwezigheid van Brands en een meer ervaren John de Jong wel echt iets te doen om het te voorkomen.
FritskePhilips
Nationale topspeler
Posts: 2090
Joined: 11 Jul 2018, 00:00
FOOTB_REM_S: No

Mensen die denken dat, wanneer het ook daadwerkelijk het duo RvN - Rutten wordt, dit zonder volledige instemming van RvN is gebeurt, kennen RvN onvoldoende.

Dat dit niet het originele plan was van RvN, staat buiten kijf. Maar dat RvN zijn plan in steen gebeiteld had staan, is evenmin waarheid. Kijk daarvoor naar de feiten;

1. RvN is in een vroeg stadium benaderd, heeft toen zijn voorkeur uitgesproken om het originele plan aan te houden.

2. Nadat er intern wijzigingen in het aansturend kader tot de mogelijkheden gingen behoren, is er opnieuw contact geweest en gesproken. RvN heeft hierna, waarschijnlijk onvoldoende overtuigd van deze plannen, de deur gesloten middels een interview op ESPN.

3. Wijzigingen worden doorgevoerd, waarna een domino-effect heeft plaatsgevonden en bestuursmatig meerdere stenen in de juiste richting zijn gevallen; aanstelling Brands, steun dmv partnerfonds II en wellicht een belofte van van der Wallen mbt extra investeringsmogelijkheden. RvN opnieuw benaderd, samen aan tafel gezeten en een plan uitgewerkt waaronder RvN de klus wél op zich zou willen/kunnen nemen.

Dat vervolgens in de media RvN in een duo met Rutten gedropt wordt, is in mijn ogen een teken dat het plan af is en alle posities in een vergevorderd stadium van invulling zijn.

Ik ben vooral benieuwd of Tim Wolf en Adil Ramzi ook nu weer met hem mee gaan, in een staf die verder aangevuld zal worden met Rutten, Ooijer en Zenden als specialisten-trainer.
User avatar
DC_PSV
Vedette
Posts: 9417
Joined: 09 Feb 2018, 00:00
FOOTB_REM_S: No

Ruud van Nistelrooy is internationaal (als speler) natuurlijk een geweldige naam en een geweldig uithangbord. Als trainer heb ik echter geen idee wat hij kan en hoe hij zijn ploegen laat spelen. O19 en Jong PSV is heel iets anders dan PSV 1. Ik ben wel blij met de vakman Rutten naast Ruud. Onder Rutten speelden we altijd verzorgd voetbal, werden spelers aantoonbaar beter. Ja, hij is een choker tijdens toppers, maar dat is Roger ook.

Mooie combi!
#simplythebest
User avatar
ShovingNE2
Site Admin
Posts: 29749
Joined: 25 Aug 2017, 11:11
FOOTB_REM_S: No

Opvallend dat 22 posters 'Nee' stemmen en niet eens het voordeel van de twijfel geven. Maar goed: bovenstaande verhoudingen in de poll heb je met iedere trainer. Een groep vindt het mooi, een groep klaagt steen en been en een groep twijfelt en hoopt er het beste van geeft het de voordeel van de twijfel. Met Cocu, Bosz en Bielsa had je dezelfde verhoudingen gezien.

Voor Ruud kan er echt wel iets veranderd zijn de afgelopen tijd sinds zijn 'nee'. Toon kan hem een heel ander plan hebben voorgeschoteld dan Marcel bijvoorbeeld. Alleen al als het gaat om aanstelling van de staf om maar wat te noemen. Wie weet gaat Hiddink een rol spelen in het geheel. Het was toen rond PSV heel onrustig ivm resultaten. Ook niet het prettigste moment om 'ja' te zeggen. Ruud is toen door de snelheid onder druk gezet om in een paar dagen de rol te accepteren. Nu heeft hij in de luwte een week of zes er over na kunnen denken en er over kunnen spreken met anderen.
"When it comes to luck, you create your own" - Bruce Springsteen
Thijs
Lid van verdienste
Posts: 17021
Joined: 01 Sep 2017, 06:29
Rol: Organisator Prediction League
Favoriete speler: Ronaldo Luís Nazário de Lima
FOOTB_REM_S: No

Het kan natuurlijk ook zijn dat het niet zo positief is qua redenering. Misschien is wel duidelijk dat Gakpo, Götze en Sangaré vertrekken en PSV daarom ook nog een aantal anderen laat vertrekken en Ruud dan een opbouwjaar gunt voordat hij echt moet presteren. Je weet het allemaal niet waarom het nu zo verandert, maar wat het ook is, ik ben blij dat Ruud nu hoofdtrainer wordt, want dit is wel de laatste generatie jonge spelers, die Ruud nog enigszins kennen als speler.
User avatar
ruuddevil
Legende
Posts: 12759
Joined: 25 Aug 2017, 11:39
FOOTB_REM_S: No

Mark van Bommel vond het destijds eigenlijk ook te vroeg, maar stapte in het belang van de club toch in na het beroep dat Toon op hem deed. Ruud maakt zijn eigen keuzes, maar we weten allemaal dat overredingskracht van de andere partij kan helpen en niemand is er ongevoelig voor als je wordt gevraagd voor een mooie positie. Blijft een feit dat Ruud een aantal weken geleden vond dat ie er nog niet klaar voor is en dan vind ik het op het idiote af om toch voor hem te gaan terwijl Cocu beschikbaar is. Bij Cocu hoor je dan vaak dat het een stap naar het verleden is maar nu krijgen we nota bene Flet Kutten erbij, over teruggrijpen op het verleden gesproken. Ander argument bij Cocu is dat hij het voetbal dat we nu spelen niet kan doortrekken, maar wat weten we nu helemaal van het voetbal dat RvN wil / gaat spelen. Het is een gok en dat moet je niet willen. Het is ook onlogisch 2 jaar na de keuze voor een ervaren trainer als Schmidt. Er zijn alleen goed en slechte trainers volgens Toon, maar laat Ruud eerst maar eens bewijzen dat ie een goede trainer is voordat hij trainer van PSV wordt.
User avatar
Mr. Spock
Internationale topspeler
Posts: 3689
Joined: 08 Feb 2018, 00:00
Old name: Skywalker
Clubvoorkeur: Que miras bobo?
Favoriete speler: Giorgio Chinaglia
FOOTB_REM_S: No

ruuddevil wrote: 21 Mar 2022, 22:36
Standbeeld wrote: 21 Mar 2022, 22:35
Ach, daar geloof je toch zeker zelf niet in? Quatsch.
Bekijk zijn carrière, zegt genoeg. Geboren loser.
Bij een kleine club als Twente de beker en als assistent bij PSV (exact de rol waarvoor hij nu in beeld is) 3 landstitels, 1 beker, halve finale CL en een fruitschaal.

Als hoofdtrainer een no-no, als assistent van RvN een ja-ja.
User avatar
Sensation
Lid scoutingsteam
Posts: 14019
Joined: 26 Aug 2017, 13:16
Clubvoorkeur: Ja
FOOTB_REM_S: No

Op zijn minst voordeel van de twijfel. Mag toch hopen dat Brands er meer verstand van heeft dan wij hier met zijn allen bij elkaar. Maar ik ben wel benieuwd wat ze precies in RvN zien, niet dat ik er geen trainer in zie, maar meer; na het debacle Bommel moet je wel héél veel vertrouwen hebben in Ruud. Nu op een iets andere manier, met een ervaren man ernaast, maar als dit m ook niet wordt kan je echt nooit meer een onervaren trainer aanstellen.

Aan de andere kant, met Cocu hadden we ook een onervaren man, die uiteindelijk wel kampioenschappen heeft opgeleverd. De Boer was qua resultaat ook een tijdje een succes bij Ajax, Bronckhorst bij Feyenoord, Guardiola bij Barca :mrgreen: Dus mss moeten we ons ook niet blind staren op de periode van Bommel.
User avatar
Ryme
Vaste waarde in elftal
Posts: 603
Joined: 20 May 2021, 17:21
FOOTB_REM_S: No

FritskePhilips wrote: 22 Mar 2022, 06:54 Ik ben vooral benieuwd of Tim Wolf en Adil Ramzi ook nu weer met hem mee gaan, in een staf die verder aangevuld zal worden met Rutten, Ooijer en Zenden als specialisten-trainer.
Kreeg Ruud niet voor komend seizoen ook die Spanjaard van Willem II als assistent?
User avatar
Mr. Spock
Internationale topspeler
Posts: 3689
Joined: 08 Feb 2018, 00:00
Old name: Skywalker
Clubvoorkeur: Que miras bobo?
Favoriete speler: Giorgio Chinaglia
FOOTB_REM_S: No

Sensation wrote: 22 Mar 2022, 07:56

Aan de andere kant, met Cocu hadden we ook een onervaren man, die uiteindelijk wel kampioenschappen heeft opgeleverd.
Ik ken een trainer die 0 ervaring als hoofdtrainer had en met PSV de europacup 1 won.
User avatar
ShovingNE2
Site Admin
Posts: 29749
Joined: 25 Aug 2017, 11:11
FOOTB_REM_S: No

Met een ervaren assistent ernaast :)
"When it comes to luck, you create your own" - Bruce Springsteen
Robson de Souza
Vedette
Posts: 6654
Joined: 27 Aug 2017, 18:28
FOOTB_REM_S: No

FritskePhilips wrote: 22 Mar 2022, 06:54 Mensen die denken dat, wanneer het ook daadwerkelijk het duo RvN - Rutten wordt, dit zonder volledige instemming van RvN is gebeurt, kennen RvN onvoldoende.

Dat dit niet het originele plan was van RvN, staat buiten kijf. Maar dat RvN zijn plan in steen gebeiteld had staan, is evenmin waarheid. Kijk daarvoor naar de feiten;

1. RvN is in een vroeg stadium benaderd, heeft toen zijn voorkeur uitgesproken om het originele plan aan te houden.

2. Nadat er intern wijzigingen in het aansturend kader tot de mogelijkheden gingen behoren, is er opnieuw contact geweest en gesproken. RvN heeft hierna, waarschijnlijk onvoldoende overtuigd van deze plannen, de deur gesloten middels een interview op ESPN.

3. Wijzigingen worden doorgevoerd, waarna een domino-effect heeft plaatsgevonden en bestuursmatig meerdere stenen in de juiste richting zijn gevallen; aanstelling Brands, steun dmv partnerfonds II en wellicht een belofte van van der Wallen mbt extra investeringsmogelijkheden. RvN opnieuw benaderd, samen aan tafel gezeten en een plan uitgewerkt waaronder RvN de klus wél op zich zou willen/kunnen nemen.

Dat vervolgens in de media RvN in een duo met Rutten gedropt wordt, is in mijn ogen een teken dat het plan af is en alle posities in een vergevorderd stadium van invulling zijn.

Ik ben vooral benieuwd of Tim Wolf en Adil Ramzi ook nu weer met hem mee gaan, in een staf die verder aangevuld zal worden met Rutten, Ooijer en Zenden als specialisten-trainer.
Drie weken geleden heeft PSV een assistent voor Van Nistelrooy aangesteld, op voorspraak van Ruud zelf:
https://www.ed.nl/PSV/willem-ii-bevesti ... ers%20doen.
Lijkt me dat ze die ook bij het eerste elftal willen betrekken.
Makaveli
Meervoudig international
Posts: 1465
Joined: 27 Aug 2017, 18:26
FOOTB_REM_S: No

Ik moet eerlijk zeggen dat toen Armada eerder vertelde dat er waarschijnlijk een kettingreactie aan goed nieuws zou ontstaan, ik toch op iets anders gehoopt had.

Ajax ligt komende zomer op apegapen en wij gaan eerst een trainer een seizoentje opleiden...

Als je alles bij elkaar ziet, de voorwaarden van dat partnerfonds (jeugdspelers) en de motivatie voor de aanstelling van Ruud (kan lekker met de jeugd overweg) dan lijkt de conclusie dat we afstappen van het idee van direct presteren. Het is allemaal lange termijn opleiden geworden. Daar was ik na de geluiden mbt Schmidt al een beetje bang voor.
Last edited by Makaveli on 22 Mar 2022, 08:53, edited 1 time in total.
Josef Dettelbacher
Legende
Posts: 20086
Joined: 25 Aug 2017, 00:00
Clubvoorkeur: PSV
FOOTB_REM_S: No

Ik heb wel vertrouwen in een combi Ruud-Fred. Ruud als boegbeeld en Fred als mentor. Het charisma wat je in Fred mist, heeft Ruud. De ervaring die Ruud nog niet heeft kan Fred aanvullen.

We kunnen Ruud wel eerst naar pakweg Twente, Vitesse of Heerenveen sturen, maar ook dat is geen garantie op succes. Zeker niet wanneer het in zo'n organisatie zelf onrustig is.
Her lips said no, but her eyes said read my lips..
Heya Hallvar
Nationale topspeler
Posts: 2041
Joined: 01 Sep 2017, 00:00
FOOTB_REM_S: No

Skywalker wrote: 22 Mar 2022, 08:03
Sensation wrote: 22 Mar 2022, 07:56

Aan de andere kant, met Cocu hadden we ook een onervaren man, die uiteindelijk wel kampioenschappen heeft opgeleverd.
Ik ken een trainer die 0 ervaring als hoofdtrainer had en met PSV de europacup 1 won.
Dit zijn de aansprekende voorbeelden waar PSV durfde een keuze te maken die uiteindelijk de meeste successen hebben opgeleverd. In deze lijn zie ik de combi RvN en Rutten absoluut zitten. Ik vermoed dat Hiddink ook nog wel met Ruud koffie heeft gedronken. Dit scenario is anders dan wat Gerbrands heeft voorgeschoteld, en kan Van Nistelrooij op andere gedachten hebben gebracht.
Makaveli
Meervoudig international
Posts: 1465
Joined: 27 Aug 2017, 18:26
FOOTB_REM_S: No

De mensen die teruggrijpen op dat ene Hiddink voorbeeld hangen al net zo in het verleden als de leiding. Dat is meer dan 30 jaar geleden en Hiddink had een heel volwassen en ervaren groep. Totaal onvergelijkbaar met waar je nu mee te maken krijgt.
Robson de Souza
Vedette
Posts: 6654
Joined: 27 Aug 2017, 18:28
FOOTB_REM_S: No

Ik heb overigens nog eens gekeken naar de trainers van de topclubs van de laatste 30 jaar.
Als je dan kijkt naar welke trainers geslaagd zijn, is het echt een grote gok. Veel trainers die binnen kwamen als "grote naam" konden het niet waar maken: denk hierbij aan De Mos, Stevens, Advocaat(deel 2), bij Ajax geldt hetzelfde voor Adriaanse, Olsen, Ten Cate, Jol en bij Feyenoord voor bijvoorbeeld Gullit en Arie Haan.
Verder valt ook op dat er heel veel trainers zijn die bij andere Eredivisie-clubs naam hebben gemaakt en de stap naar de top hebben gezet, maar daar helemaal door de mand vielen, denk hierbij aan Westerhof en toch ook wel Rutten (PSV), bij Ajax Adriaanse, Keizer, Ten Cate, Jol en bij Feyenoord zijn dat Erwin Koeman, Jaap Stam, Maria Been en Gert-Jan Verbeek. Eigenlijk is Ten Hag één van de weinige die hierin echt geslaagd is, Slot heeft nog niets gewonnen dus ik vind dat ik die niet mee mag tellen.
Als je dan kijkt naar trainers die vanuit de club zelf komen, dan zie je dat er een aantal geslaagd zijn: Cocu, Hiddink, bij Ajax Van Gaal en De Boer en bij Feyenoord Van Hanegem en Van Bronkhorst en dat bij PSV dit alleen niet met Van Bommel gelukt is en bij Ajax niet met Blind en Wouters (maar Ajax "verslijt" ook meer trainers).

Het is dus nogal moeilijk om een conclusie te trekken, maar met Van Nistelrooy heb je wel iemand die zijn team laat spelen volgende de principes die nu ook gelden bij het eerste, een trianer die de jongere spelers goed kent, de club kent en een persoon met internationale uitstraling. Dat maakt me wel voorstander van zijn komst.
Verder kan ik me indenken dat hij, indien er wat voorwaarden zijn veranderd (Brands, financieel meer mogelijkheden), alsnog dit als dé kans ziet. Er is natuurlijk nooit een garantie dat hij over twee jaar nog een keer gevraagd zou worden.
Last edited by Robson de Souza on 22 Mar 2022, 09:09, edited 1 time in total.
Locked