Marcel Brands

Alles over directie, coaches, trainingen, beleid, etc.
Post Reply
User avatar
ShovingNE2
Site Admin
Posts: 29,749
Joined: 25 Aug 2017, 11:11

1 jaar 5 maanden. Nooit natuurlijk. Nieuw in een DT. Wat gaat hij doen? En 4 maanden later was bekend dat Toon wegging. Vanaf dat moment startte echt de nieuwe inslag al olv Van der Wallen. Zodra een AD afscheid bekend maakt bemoeit hij zich niet meer met beleid.

Jaap werd gedurende het seizoen FD. Voor dat seizoen kon hij niets meer veranderen. Nul. Alles staat vast qua inkomsten en uitgaven. Dus echt pas verantwoordelijk met invloed is 1/7/22
"When it comes to luck, you create your own" - Bruce Springsteen
Chucky
Vedette
Posts: 5,511
Joined: 07 Sep 2018, 12:37

ShovingNE2 wrote: 25 Jan 2023, 19:00 1 jaar 5 maanden. Nooit natuurlijk. Nieuw in een DT. Wat gaat hij doen? En 4 maanden later was bekend dat Toon wegging. Vanaf dat moment startte echt de nieuwe inslag al olv Van der Wallen. Zodra een AD afscheid bekend maakt bemoeit hij zich niet meer met beleid.

Jaap werd gedurende het seizoen FD. Voor dat seizoen kon hij niets meer veranderen. Nul. Alles staat vast qua inkomsten en uitgaven. Dus echt pas verantwoordelijk met invloed is 1/7/22
Klopt niet helemaal wat je zegt.

Bericht uit september 2021 (PSV.nl):
De 41-jarige Van Baar was al enige tijd betrokken bij de besluitvorming van de directie en is per heden formeel ook verantwoordelijk voor de directiepost financiën bij PSV.

Als hij in september 2021 al enige tijd betrokken was op directieniveau gaat hij in de praktijk gezien natuurlijk ook niet vrijuit, ik vind het dan te kort door de bocht om hem pas verantwoordelijk te houden voor zaken ná juli 2022.
koetje
Legende
Posts: 11,072
Joined: 25 Aug 2017, 07:40

Menno1 wrote: 25 Jan 2023, 18:20
Oh we zitten financieel in de stront? Shocking...

Het is gewoon heel vreemd wat er in de laatste 12 maanden is gebeurd. Beetje chronologisch:

- Vertrek out of the blue aangekondigd van Gerbrands; aankondiging Brands
- John de Jong heeft een contract verlenging aangeboden
- Schmidt gaat niet in op contract verlenging
- Ruud aangekondigd als nieuwe trainer, na eerste 2x te hebben afgewezen
- In de zomer komen Luuk, Benitez en Xavi oa op basis van een geweldige pitch van Ruud. Iedereen enthousiast over het plan.
- John de Jong zegt dat PSV niet hoeft te verkopen in de zomer
- John de Jong zegt dat we (zonder termijn te noemen) over Ajax heen willen wippen
- Eind Augustus plots blinde paniek en was bijna Gakpo verkocht voor een bodem prijs
- John de Jong wordt weggestuurd (ja opgezegd, maar the writing was on the wall voor hem)
- Plots blijkt PSV geen cent te hebben (iets wat ik al tijden riep) en ver boven zijn stand heeft geleefd
- Gakpo wordt 30 December verkocht.
- Madueke wordt 18 Januari ook nog verkocht
- Het is nu 25 Januari en we hebben 1 reserve spits gehuurd

De hele narrative rammelt aan alle kanten. Ergens halverwege de afgelopen 12 maanden is er een 180 graden omslag gemaakt. Alsof er 13 lijken uit de kast zijn gevallen.
Volgens geeft deze passage uit het jaarverslag 2020/2021 van oktober 2021 antwoord: "Aan de directie is door de RvC een concreet en niet-vrijblijvend plan gevraagd om te komen tot het herstel van het eigen vermogen in de komende jaren"

Bij PSV was dus allang bekend dat ze er financieel slecht voorstonden. De woordkeuze "concreet en niet vrijblijvend" in het verslag is opvallend cynisch. Of Gerbrands hier onvoldoende invulling aan heeft gegeven is onbekend. Feit is wel dat Van der Wallen ontzettend trots was dat hij Brands heeft kunnen binnenhalen.

En daar begint deel twee van het antwoord: de emotie. Het begon met euforie. Brands is een topper en Ruud maakt natuurlijk ook indruk. Het plan was daarna tweeledig. Met weinig geld de selectie versterken. Dat deel van het plan is gelukt. De kosten zullen vast omlaag zijn gegaan. Mensen zullen gesterkt zijn in de euforie. Deel twee was plaatsing voor de CL. Vorig jaar werd Benfica bijna uitgeschakeld. Dan zou Rangers met een betere keeper en betere spits vast geen probleem meer hoeven te zijn. Toen dat mislukte is de euforische stemming totaal omgeslagen.

De directie bleef nog het meest rationeel. Die wilden Gakpo niet verkopen. Er lag een kans om Ajax een klap toe te kennen. De doelpunten van Gakpo waren nodig. In een volgende zomerwindow kan Gakpo nog altijd verkocht worden. De RVC hadden een jaar geleden echter al een opdracht verstrekt en die moest uitgevoerd worden. De RVC zat niet op gezichtsverlies te wachten. Verder moeten we over enige tijd de partnerleningen aflossen waar een aantal leden van de RVC zelf belangen bij hebben. Daar is een machtsconflict ontstaat en John de Jong is al zwakste dier van de kudde geslachtofferd.

Dat Gakpo en Madueke verkocht zijn deze window is een direct gevolg van afgelopen zomer. Clubs, spelers en zaakwaarnemers wisten inmiddels dat je in de winterwindow zaken kon doen met een zwak PSV. Normaal gesproken wordt er heel veel nee verkocht in een winterwindow. Maar PSV was een gewond dier.

Dat het lastig is opvolgers voor Gakpo en Madueke te vinden is logisch. Dat is altijd in een winterwindow. Clubs gaan hun betere spelers niet verkopen. Dan blijft over de afvallers huren bij grote clubs maar die wachten altijd heel lang. Je zou als City op 10 januari een speler verhuren en op 11 januari heb je twee geblesseerden opeens.
User avatar
11 Tinus
Legende
Posts: 15,339
Joined: 09 Oct 2020, 00:00
Clubvoorkeur: Philips

Als het financieel zo'n puinbak is als iedereen doet laten geloven dan is zelfs de positie van de financiële man wel iets om mee te nemen toch?

Al vermoed ik zelf dat het qua financiën wel mee valt na de verkopen.
- Goed sportief seizoen met 3e vCL (+ 5 miljoen) en overwintering in EL is wel wat minder dan CL maar je betaalt geen CL premies/bonussen
- Verhuurde spelers die de nodige miljoenen opbrengen
- Eerder verkochte spelers die doorverkocht zijn en wat miljoenen binnen stromen
- Afschrijvingen van Bruma/Romero uit de boeken en zeer waarschijnlijk Sangaré Max en Baumgartl over 6 maanden
- Hoge salarissen weg van Bruma/Götze/Zahavi/Gakpo/Madueke en waarschijnlijk Sangaré/Max en Baumgartl over 6 maanden
- Met bijna 100 euro is er flink wat direct geld binnen gekomen om gaten te dichten voor dit jaar en volgend jaar (en jaar erop)
- Met Sangaré Xavi en Veerman staat er normaal gesproken minimaal nog 50 a 60 miljoen op het veld qua waarde

Dan blijft over;
- Dure jongens als Benitez Xavi en Luuk maar zij zijn de bouwstenen van PSV
- Eigen jeugd met Peersman, Sambo, Teze, Obispo, Oppegard, Mauro, Saibari, Ledezma, Fofana, Vertessen en Bakayoko die 'goedkoop' zijn
- Kortlopende contracten met Mwene Ramalho
- Huurspelers weer terug en een paar aflopende contracten

En dan komt het;
- Veerman 6,5 miljoen
- Guti 5 miljoen (als die niet al afgeschreven zijn)
- Drommel 3,5 miljoen
- El Ghazi 3 miljoen (?)
- Til 3 miljoen
- Boscagli 2 miljoen

Dit potje met afschrijvingen is de pijnlijkste omdat je voor die spelers buiten Veerman/Guti normaal gesproken weinig terug krijgt en ze ook niet super veel brengen. Al vind ik Til gewoon een hele belangrijke selectiespeler. Maar in die categorie mag je de komende 18 maanden niet shoppen tenzij je echt een buitenkans hebt. Net als dure huurspelers die niets toevoegen uiteraard.

Dan is de post afschrijvingen toch niet hoog? Het salarishuis volgens mij helemaal niet zo extreem voor een club als PSV en is er vooral weinig waarde op het veld. 1+1+1 = je moet investeren in de groep 19 tot 24 waarvan je inschat dat ze na PSV nog een stap kunnen maken en het liefst binnen 2 a 3 jaar. Dan is je selectie best aardig in balans als je al je posities goed opvult want qua leeftijd/ervaring zitten we eigenlijk ook wel ok.
User avatar
ShovingNE2
Site Admin
Posts: 29,749
Joined: 25 Aug 2017, 11:11

Alsof je echt iets te vertellen hebt in die positie als je net daar komt kijken. Met zijn baad Fossen ook aan tafel. Frans Janssen was er ook bij betrokken hé?

Maar de jacht lijkt inderdaad wel geopend. Koppen zullen rollen.

Ik denk dat een capabele trainer een hoop goed maakt en verder is het vooral doorgaan met deze groep die er kort zit.

Je kan alles uit bloeddorst gaan snoeien maar daar word je niet beter van.

FD, AD, TD en Voorzitter RvC. In 1,5 jaar.

Als je zelfs Jaap van Baar verantwoordelijk wil houden dan krijgt het mee een idee van heksenjacht dan rationaliteit. Even kijken wie allemaal rekenschap dienen af te leggen. Is Peggy al genoemd? :P

Je kan alles willen slopen, maar dan kan je net zo goed alles verkopen en de deuren sluiten. Knaken verdelen onder de aandeelhouders.
"When it comes to luck, you create your own" - Bruce Springsteen
koetje
Legende
Posts: 11,072
Joined: 25 Aug 2017, 07:40

ShovingNE2 wrote: 25 Jan 2023, 19:33 Als je zelfs Jaap van Baar verantwoordelijk wil houden dan krijgt het mee een idee van heksenjacht dan rationaliteit. Even kijken wie allemaal rekenschap dienen af te leggen. Is Peggy al genoemd? :P

Je kan alles willen slopen, maar dan kan je net zo goed alles verkopen en de deuren sluiten. Knaken verdelen onder de aandeelhouders.
De financieel en commercieel directeur zijn bij een voetbalclub inderdaad ondergeschikt aan de algemeen en technisch directeur.

De financieel directeur zorgt voor een getrouwe weergave van de cijfers en de financiële scenario's die zich kunnen voltrekken. Binnen die kaders bepalen de TD het voetbalbeleid en de AD de mate waarin de club bereid is risico te lopen.
Chucky
Vedette
Posts: 5,511
Joined: 07 Sep 2018, 12:37

ShovingNE2 wrote: 25 Jan 2023, 19:33 Alsof je echt iets te vertellen hebt in die positie als je net daar komt kijken. Met zijn baad Fossen ook aan tafel. Frans Janssen was er ook bij betrokken hé?

Maar de jacht lijkt inderdaad wel geopend. Koppen zullen rollen.

Ik denk dat een capabele trainer een hoop goed maakt en verder is het vooral doorgaan met deze groep die er kort zit.

Je kan alles uit bloeddorst gaan snoeien maar daar word je niet beter van.

FD, AD, TD en Voorzitter RvC. In 1,5 jaar.

Als je zelfs Jaap van Baar verantwoordelijk wil houden dan krijgt het mee een idee van heksenjacht dan rationaliteit. Even kijken wie allemaal rekenschap dienen af te leggen. Is Peggy al genoemd? :P

Je kan alles willen slopen, maar dan kan je net zo goed alles verkopen en de deuren sluiten. Knaken verdelen onder de aandeelhouders.
Als iemand medeverantwoordelijk wordt gehouden betekent het niet meteen dat zijn kop moet rollen hè.

Het was een open vraag richting [mention]Armada[/mention], je hoeft niet altijd direct als een dramaqueen te happen…
User avatar
ShovingNE2
Site Admin
Posts: 29,749
Joined: 25 Aug 2017, 11:11

Ik zit deze periode iets hoger in de emotie als PSV supporter. Geen idee hoe dat komt Chuck. :nuts: :pul:
"When it comes to luck, you create your own" - Bruce Springsteen
Menno1
Legende
Posts: 16,064
Joined: 25 Aug 2017, 00:00
Clubvoorkeur: PSV

ShovingNE2 wrote: 25 Jan 2023, 19:33 Alsof je echt iets te vertellen hebt in die positie als je net daar komt kijken. Met zijn baad Fossen ook aan tafel. Frans Janssen was er ook bij betrokken hé?

Maar de jacht lijkt inderdaad wel geopend. Koppen zullen rollen.

Ik denk dat een capabele trainer een hoop goed maakt en verder is het vooral doorgaan met deze groep die er kort zit.

Je kan alles uit bloeddorst gaan snoeien maar daar word je niet beter van.

FD, AD, TD en Voorzitter RvC. In 1,5 jaar.

Als je zelfs Jaap van Baar verantwoordelijk wil houden dan krijgt het mee een idee van heksenjacht dan rationaliteit. Even kijken wie allemaal rekenschap dienen af te leggen. Is Peggy al genoemd? :P

Je kan alles willen slopen, maar dan kan je net zo goed alles verkopen en de deuren sluiten. Knaken verdelen onder de aandeelhouders.
Nee alles weg doen, is nooit een goed plan. Kijk alleen al naar Gakpo en Madueke :D

Maar je moet wel kritisch analyseren wat er in Godsnaam is gebeurt de afgelopen jaren kwa beleidsplan en vooral uitvoering. Wat koetje ook al aangaf; er zat een behoorlijk cynische ondertoon over het financiele gedeelte in het jaarverslag.

Brands mag aan de bak nu. Eerste fase is compleet: de financien zijn door de verkoop weer op orde mag ik nu toch wel hopen. Maar nu komt het belangrijkste hoofdstuk: wat is het plan voor de toekomst, korte termijn (dit kwakkelende seizoen) en lange termijn. Laat ik eens een voorzet geven:

- Waar wilt PSV voor staan kwa voetbal? En zet daar wat KPI's tegenover. Willen we aantrekkelijk, aanvallend voetbal? Prima, maar laat dat ook zien in data; bijvoorbeeld de meeste Xg's, de meeste touchpoints in de 16 ik noem maar wat.
- Wat is de ambitie voor de club? Waar wil je over 3-5-10 jaar staan. En hoe gaan we dat doen?
- Wat is je financiele armslag?
- Opleiden: hoe gaan we hier verdere stappen in maken en hoeveel % van je budget gaan we hier aan besteden? Wederom zet er KPI's bij; % spelers dat via PSV in PSV 1, eredivisie, eerste divisie beland,...

De laatste 5 jaren ga je alle kanten op. Na vertrek Cocu en de titel in 2018 werden complete rookies aangesteld op posities waar ze nul ervaring in hadden: Janssen als HJO, John de Jong als TD, van Bommel als hoofdtrainer. 3 cruciale posities, allemaal beginnelingen zonder een track record op die posities. Dat kan je wellicht met 1 positie zo doen, maar natuurlijk nooit met 3. Daarnaast was er ook geen synergie tussen van Bommel en de Jong, wat je niet mag onderschatten.

Na het totale echec van Bommel, wat mij betreft nog steeds een dieptepunt, ging de hele boel overhoop en zou PSV wel even het Red Bull van Nederland worden: Schmidt kwam met zijn entourage. Een gedurfde beslissing en 1 waar ik nog steeds achter sta, want financieel stond PSV toen al zo dik achter Ajax dat je het wel op een innovatieve manier moest zoeken. Dit project is gedeeltelijk gelukt; in 2 jaar zag je vooruitgang en vorig seizoen werd je met 81 punten nipt tweede.

Ondertussen werd Janssen opgevolgd door weer een persoon met nul ervaring op die positie; Faber.

na vertrek Schmidt, waar je dus vooruitgang in zag, zou je verwachten dat er een trainer werd aangesteld die de lijn kon doortrekken. In Duitsland maar ook in andere landen zijn er genoeg trainers met een gelijkwaardige visie. Of als je perse een Nederlander wilt: Bosz of uiteraard Slot. Echter, ondanks het totale echec van Bommel, vond PSV het zeer verstandig wederom een trainer te kiezen zonder ervaring; Ruud, die er zichzelf niet klaar voor vond en die bovendien nooit uitblonk als trainer bij zowel de jeugd als bij Jong PSV en die een volstrekt andere voetbal visie had dan Schmidt. Vervolg: een totaal bagger seizoen waarin we nu zitten.

Er is geen multinational die dit soort rare bokkesprongen maakt kwa beleid en executie keuzes. Er zit geen enkele lijn in te ontdekken, het is pappen en nathouden; dweilen met de kranen open. Wil je verder als club, dan moet er dus echt een duidelijke visie zijn. En of PSV nou gaat staan voor 5-3-2 catenaccio voetbal, 4-3-3 tikki takki of 4-2-4 gegenpressung; het zou mij nu een worst wezen. Maar sta ergens voor en hou die lijn aan. Dan heb je een visie, een identiteit en dan wordt scouten o.a. ook eenvoudiger. Want dan weet iedereen wat voor soort spelers je nodig hebt en hoe ze in je systeem gaan passen.
User avatar
Armada
Internationale topspeler
Posts: 4,804
Joined: 20 Mar 2018, 08:46

Chucky wrote: 25 Jan 2023, 18:44
Armada wrote: 25 Jan 2023, 11:09

We zijn het grotendeels eens.

Echter heeft vooral de RvC ingegrepen m.b.t. John. Enige wat je Marcel kan verwijten is dat hij eerst achter het beleid staat en daarna niet solidair is.

Kwestie John komt voort uit slecht beleid in de Toon/John tijd. De financiele man in de RvC is gekomen, gaan zitten, even kijken en heeft toen gigantisch hard op de rem getrapt. Dit is middenin de transferzomer gebeurd. Herinneren we ons de “over Ajax heen” uitspraak van de Jong? Dat er “nog meer aankwam” en dat er nooit iets kwam? In dat tijdsbestek is de rem ingetrapt.

Sterker nog. Niet verl later moest Cody verkocht worden. Zeker toen CL niet gehaald werd.

De transferwindow sloot, daarna is alles steeds duidelijker geworden.

Marcel schrok zich “kapot”.

Punt is dat Marcel niet alles goed heeft gedaan. Maar toen hij Ruud aanstelde zag de casus PSV er echt (heel) anders uit. Dat is EEN verzachtende omstandigheid.

Ik zit niet in een kamp hier dus ben het met veel zaken eens. Punt is dat PSV er na tijdperk Toon/John VEEL slechter aan toe was dan algemeen aangenomen.
Vervolgvraag: in hoeverre staat nu de positie van onze financiële man Jaap van Baar onder druk?

Ondanks het feit dat hij pas 1,5 (?) jaar op die positie zit, was hij toch voor korte tijd een eenheid met John en Toon.
Weet ik niet direct. Die vraag zal Ton van Veen kunnen/moeten beantwoorden.
Op weg naar nr 26
Vedette
Posts: 6,156
Joined: 02 Apr 2019, 00:00

Menno1 wrote: 25 Jan 2023, 20:04 Er is geen multinational die dit soort rare bokkesprongen maakt kwa beleid en executie keuzes.
PSV is dan ook geen multinational maar een bovenkant MKB, vooruit misschien onderkant enterprise. En neem maar van mij aan, bij menig multinational is het beleid ook van links naar rechts en wordt vaak het korte termijn resultaat boven het andere gesteld. In dat opzicht is PSV geen vreemde eend in de bijt.
Maar het moet wel anders dat is wel duidelijk.
User avatar
ruuddevil
Legende
Posts: 12,759
Joined: 25 Aug 2017, 11:39

Op weg naar nr 25 wrote: 25 Jan 2023, 23:44
Menno1 wrote: 25 Jan 2023, 20:04 Er is geen multinational die dit soort rare bokkesprongen maakt kwa beleid en executie keuzes.
PSV is dan ook geen multinational maar een bovenkant MKB, vooruit misschien onderkant enterprise. En neem maar van mij aan, bij menig multinational is het beleid ook van links naar rechts en wordt vaak het korte termijn resultaat boven het andere gesteld. In dat opzicht is PSV geen vreemde eend in de bijt.
Maar het moet wel anders dat is wel duidelijk.
De kracht van PSV was altijd dat men slimmer was dan de rest en dat voetbal en winnen op nummer 1 stond. Tegenwoordig is men vooral bezig met PR en politiek om te verbloemen dat men het eigenlijk zelf ook niet meer weet. We verliezen van Emmen? Opeens worden er allerlei namen gelekt om te laten zien dat er echt wel wordt gewerkt aan versterkingen. Vroeger zouden die er gewoon op tijd hebben gestaan, in plaats van 3 weken nadat het lichaam van de patiënt al is begraven. In dit geval was vroeger echt (bijna) alles beter. Of misschien denk ik dat maar, net als alle andere oude lullen.
RIO
Legende
Posts: 14,073
Joined: 01 Jul 2019, 00:00
Clubvoorkeur: Wat denk je zelf

PSV is idd een domme club geworden. Gerbrands heeft het wel hard verneukt hè.
User avatar
De Realist
Internationale topspeler
Posts: 4,360
Joined: 24 Oct 2021, 23:57

De berichtgevingen van de laatste dagen maken bij mij het vertrouwen weer groter. Er lijkt een soort van beleid zichtbaar te zijn.
Nieuwe TD van buitenaf met ruime ervaring.
Spelers met ervaring die bewezen specifieke kwaliteiten hebben die voor dit seizoen worden geprobeerd te halen om er toch nog wat van te maken ipv bruma achtige transfers te doen uit paniek, zodat Stewart in de zomer serieus dingen kan gaan doen.
Benieuwd naar de verdere uitleg maar dit stemt mij al milder.
"Give the cup to them today" - Roger Schmidt
User avatar
Joenepsv
Legende
Posts: 12,359
Joined: 30 Jan 2018, 00:00

De Realist wrote: 29 Jan 2023, 13:35 De berichtgevingen van de laatste dagen maken bij mij het vertrouwen weer groter. Er lijkt een soort van beleid zichtbaar te zijn.
Nieuwe TD van buitenaf met ruime ervaring.
Spelers met ervaring die bewezen specifieke kwaliteiten hebben die voor dit seizoen worden geprobeerd te halen om er toch nog wat van te maken ipv bruma achtige transfers te doen uit paniek, zodat Stewart in de zomer serieus dingen kan gaan doen.
Benieuwd naar de verdere uitleg maar dit stemt mij al milder.
Nadeel is wel dat je veel geld aan huurdeals kwijt bent en in de zomer je de hele voorhoede weer moet renoveren.
User avatar
ShovingNE2
Site Admin
Posts: 29,749
Joined: 25 Aug 2017, 11:11

Joenepsv wrote: 29 Jan 2023, 13:41 Nadeel is wel dat je veel geld aan huurdeals kwijt bent en in de zomer je de hele voorhoede weer moet renoveren.
Dat wel, al is het met een optie al minder. Aan de andere kant: in de zomer altijd meer targets haalbaar dan in de winter. Ik wil voorin gewoon altijd minimaal 1 en het liefst 2 cashcows zien. Dat hebben we nu niet als we Hazard en/of Januzaj halen. Maar het zal me aan mijn reet roesten: ik wil dit seizoen doorkomen. Volgend jaar moet dat echt anders zijn.
"When it comes to luck, you create your own" - Bruce Springsteen
User avatar
11 Tinus
Legende
Posts: 15,339
Joined: 09 Oct 2020, 00:00
Clubvoorkeur: Philips

Huren met optie is als ruilen binnen 14 dagen met het bonnetje. Perfect voor deze situatie waarin PSV zit maar idealiter bij een jongere speler.

Bij Januzaj ook een optie zou geweldig zijn.
Mikelvb
Nationale topspeler
Posts: 1,867
Joined: 19 Apr 2022, 17:26

11 Sir Tinus wrote: 29 Jan 2023, 13:52 Huren met optie is als ruilen binnen 14 dagen met het bonnetje. Perfect voor deze situatie waarin PSV zit maar idealiter bij een jongere speler.

Bij Januzaj ook een optie zou geweldig zijn.
Januzaj zou op basis van de analyse die in ander topic is gedeeld de betere optie zijn. Is daarnaast ook nog aantal jaar jonger dus kan nog langer mee.
Jwoeloe
Moderator
Posts: 4,784
Joined: 26 Aug 2017, 17:20
Clubvoorkeur: PSV

Mikelvb wrote: 29 Jan 2023, 13:54
11 Sir Tinus wrote: 29 Jan 2023, 13:52 Huren met optie is als ruilen binnen 14 dagen met het bonnetje. Perfect voor deze situatie waarin PSV zit maar idealiter bij een jongere speler.

Bij Januzaj ook een optie zou geweldig zijn.
Januzaj zou op basis van de analyse die in ander topic is gedeeld de betere optie zijn. Is daarnaast ook nog aantal jaar jonger dus kan nog langer mee.
Ik verwacht dat PSV ze allebei wilt, niet 1 van de 2.
User avatar
11 Tinus
Legende
Posts: 15,339
Joined: 09 Oct 2020, 00:00
Clubvoorkeur: Philips

Mikelvb wrote: 29 Jan 2023, 13:54
11 Sir Tinus wrote: 29 Jan 2023, 13:52 Huren met optie is als ruilen binnen 14 dagen met het bonnetje. Perfect voor deze situatie waarin PSV zit maar idealiter bij een jongere speler.

Bij Januzaj ook een optie zou geweldig zijn.
Januzaj zou op basis van de analyse die in ander topic is gedeeld de betere optie zijn. Is daarnaast ook nog aantal jaar jonger dus kan nog langer mee.
Ik denk dat ze beide komen. Wellicht zelfs ruimte om Bakayoko te verhuren.
Mr.Unibet
Meervoudig international
Posts: 1,006
Joined: 05 Jun 2021, 15:48

Iedereen die Gerbrands nu al zondebok ziet, of De Jong of wie dan ook. Uiteindelijk moet je vrij kritisch zijn, dat ben ik ook altijd geweest, maar weet ook dat PSV gewoon erg gelimiteerd is in de commerciële mogelijkheden. Je moet als directie wel risico's nemen als je serieus een gooi naar het kampioenschap wil doen, want anders ga je Ajax de komende jaren nooit meer bijhalen. Die ruimte was er ook, er was vet op de botten dus dan ga je ook meer risico's nemen. Gerbrands heeft daarin John de Jong flinke kaarten gegeven om te investeren in de selectie (zelden is er zoveel geld uitgegeven), maar als je dan enkel misperen haalt dan gaat het erg hard. Gerbrands moet je uiteindelijk verantwoordelijk houden voor het aankoopbeleid van De Jong, hij heeft hier ook nooit ingegrepen dus gefaald, maar ik ben wel blij dat hij financieel risico's durfde te nemen om Ajax bij te benen.
User avatar
Farfrans17
Ballenjongen
Posts: 6
Joined: 29 Dec 2022, 23:48
Clubvoorkeur: PSV

Wij als supporters moeten onze verwachtingen dit seizoen ook bijstellen naar de lange termijn. Hopelijk brengt dat meer dan al het opportunisme van de afgelopen jaren met vooral veel hoop en nog meer teleurstelling en elk seizoen een groter financieel gat wat gedicht moet worden. Dat laatste zal voor de RvC de druppel zijn geweest verwacht ik.

Om dat te organiseren speelt Brands een sleutelrol, daar horen impopulaire zetten bij als verkopen van je beste speler en voorzichtig zijn met vervangers. Madueke verkopen zie ik persoonlijk als bonus en mogelijke procesversneller. Net zoals een 1e of 2e plek dit zou zijn al is het niet realistisch om daar nu over te praten. We gaan het meemaken en er zal nog wel vaker geduld gevraagd worden.
User avatar
Joenepsv
Legende
Posts: 12,359
Joined: 30 Jan 2018, 00:00

ShovingNE2 wrote: 29 Jan 2023, 13:49
Joenepsv wrote: 29 Jan 2023, 13:41 Nadeel is wel dat je veel geld aan huurdeals kwijt bent en in de zomer je de hele voorhoede weer moet renoveren.
Dat wel, al is het met een optie al minder. Aan de andere kant: in de zomer altijd meer targets haalbaar dan in de winter. Ik wil voorin gewoon altijd minimaal 1 en het liefst 2 cashcows zien. Dat hebben we nu niet als we Hazard en/of Januzaj halen. Maar het zal me aan mijn reet roesten: ik wil dit seizoen doorkomen. Volgend jaar moet dat echt anders zijn.
Snap ergens die theorie wel maar vind het een slecht beleid. Helemaal als je nagaat dat we ook de defensie moeten renoveren en Sangare moeten vervangen. Je hebt straks in de zomer weer een duiventil omdat onze leiding er niet in slaagt adequaat te reageren op het vertrek van je grootste talenten. Wil namelijk in best wel wat theorieën meegaan maar nu nog proberen Hazard te halen op 29 januari heeft niks met goed beleid te maken.

En ja, als Stewart komende zomer daadwerkelijk investeert in talent ben ik persoonlijk tevreden. Dat zou het startsein van een koerswijziging zijn en dat is de enige manier om verder te komen.
User avatar
ShovingNE2
Site Admin
Posts: 29,749
Joined: 25 Aug 2017, 11:11

Ik ben het niet oneens met je, maar het is geen beleid denk ik. Het is de situatie zoals die is in de winter. Kijk hoe Twente voor Zerrouki en Hilgers gaat staan. Of Heerenveen voor Van Ewijk. Gaat niet gebeuren.

En dat is met alle voetballers die het goed doen en een stap omhoog willen maken in de winter.

Dan kan je net als Feyenoord doorschakelen naar een speler van Pec Zwolle of Sparta of overbruggen zoals PSV lijkt te gaan doen.
"When it comes to luck, you create your own" - Bruce Springsteen
User avatar
DeBruyne
Meervoudig international
Posts: 1,166
Joined: 19 Apr 2018, 13:21

ShovingNE2 wrote: 29 Jan 2023, 15:16 Ik ben het niet oneens met je, maar het is geen beleid denk ik. Het is de situatie zoals die is in de winter. Kijk hoe Twente voor Zerrouki en Hilgers gaat staan. Of Heerenveen voor Van Ewijk. Gaat niet gebeuren.

En dat is met alle voetballers die het goed doen en een stap omhoog willen maken in de winter.

Dan kan je net als Feyenoord doorschakelen naar een speler van Pec Zwolle of Sparta of overbruggen zoals PSV lijkt te gaan doen.
We zullen het vast van Brands horen na de deadline..
Post Reply