Transferwindow 2023/24

Bespreek hier alle inkomende PSV-transfers, gewenste transfers en transfergeruchten.
Post Reply
Lichtstadd
Bankzitter
Posts: 210
Joined: 20 May 2022, 15:01
Clubvoorkeur: PSV

Het ding met jeugdspelers is wel dat ze uitermate geschikt zijn als selectieopvulling. Ik zie bijv. liever dat de positie van 3de rechtsback wordt opgevuld door goedkope eigen jeugd dan door een dure aankoop die je team niet versterkt.

In het geval van Teze en Obispo vind ik vooral dat ze gewoon moeten vertrekken omdat ze op een leeftijd zijn dat ze ergens basisspeler moeten zijn en hier niet op de bank moeten verpieteren.
User avatar
11 Tinus
Legende
Posts: 15,339
Joined: 09 Oct 2020, 00:00
Clubvoorkeur: Philips

Lichtstadd wrote: 09 Mar 2023, 17:35 Het ding met jeugdspelers is wel dat ze uitermate geschikt zijn als selectieopvulling. Ik zie bijv. liever dat de positie van 3de rechtsback wordt opgevuld door goedkope eigen jeugd dan door een dure aankoop die je team niet versterkt.

In het geval van Teze en Obispo vind ik vooral dat ze gewoon moeten vertrekken omdat ze op een leeftijd zijn dat ze ergens basisspeler moeten zijn en hier niet op de bank moeten verpieteren.
Die opvulling vanuit de jeugd heb je als club ook nodig. Ten eerste omdat je selecties dan 'goedkoper' zijn, maar ook omdat je perspectief wil bieden aan Jong PSV spelers of spelers die in de toekomst voor PSV moeten gaan kiezen. Daarnaast is het verkopen van jeugdspelers interessant omdat het vrijwel geheel voor jezelf is en je krijgt er ook nog tonnen voor als ze ooit een mooie transfer maken (of 2 a 3).

Ik heb liever 5 multifunctionele spelers op de bank die je op meerdere posities in kunt brengen aangevuld met Jong PSV spelers die ook nog hun minuten kunnen maken op vrijdag/maandagavond, dan 10 'dure' specialisten die je poppetje voor poppetje kunt wisselen. Teze zou zo'n speler kunnen zijn omdat hij verschillende rollen aan zou kunnen maar Mwene kan bv op 2 backposities, Mauro of 4 a 5 posities en zelfs een El Ghazi of Silva kun je prima van de bank hebben.
User avatar
Heruone
Lid scoutingsteam
Posts: 8,164
Joined: 25 Aug 2017, 00:00
Clubvoorkeur: PSV

Chucky wrote: 09 Mar 2023, 16:03
Heruone wrote: 09 Mar 2023, 13:45

Ik vind beide nog steeds twee interessante verdedigers hoor, alleen Obispo heeft gewoon relatief weinig minuten in de benen voor zijn leeftijd en maakt daardoor nog ontzettend veel onnodige fouten. Teze vind ik een hele interessante RCV en echt een hele moderne verdediger, alleen hij heeft nooit echt een serieuze kans gekregen op RCV. Terwijl hij daar echt puike wedstrijden heeft gespeeld. Wat sowieso in case van beiden niet meehelpt is dat onze trainer in defensie organisatie er echt een rommeltje van maakt. Geen enkele speler blijft daar overeind.

Uiteindelijk heeft PSV natuurlijk bepaalde belangen en moet je altijd kiezen voor de beste optie. Is dat afscheid nemen, dan moet je daarvoor kiezen. Geld zal o.a. ook een rol daarin spelen.
Maar hoe lang wil je daar Obispo nog de kans voor geven? Hij is nu 24 jaar, en dus ook niet meer op een leeftijd dat je hem gaat verhuren aan een Vitesse zoals we in 2019 hebben gedaan.
Hij heeft ons dit seizoen al veel te vaak tegengoals / puntverlies gekost (oa Feyenoord thuis- en uit, Groningen-uit), ik vind het daarom niet meer houdbaar om hem maar kansen te blijven geven in de hoop dat hij uiteindelijk wel een verdere stap zet in zijn ontwikkeling.

Bij een mooi bod (vanaf een miljoen of 7) zou ik hem laten gaan, en anders behouden als back-up LCV voor (hopelijk) Gerrit volgend jaar.
Nee mee eens. Ik denk dat het momentum voor iig Obispo nu ook weg is. Maar ik vind het wel een waardevolle les voor PSV zelf. Obispo gold ooit eens als een van de allergrootste talenten in de jeugdopleiding en ook binnen Nederland/Europa stond hij te boeken als een heel groot talent. Het zou mij niets verbazen als het er elders wel uit gaat komen namelijk.
Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success. ~ Henry Ford
Massimo
Legende
Posts: 13,814
Joined: 21 Sep 2017, 00:00

Blijkbaar is er toch wel wat interesse voor Teze en Obispo. Als je die samen met Vertessen en Sangaré kan verkopen komende zomer dan heb je de financiën voor 23-24 op orde en kan flink renoveren in zowel de aanval als de verdediging. Er zullen nog wel meer spelers misschien vertrekken, maar je kan wel weer verder gaan bouwen. Wat dat betreft is het voor Stewart prettig dat hij niet eerst een paar seizoenen alleen maar hoeft te saneren alvorens hij verder kan, maar dat het als twee sporen naast elkaar kan worden gelegd.
User avatar
Standbeeld
Mister PSV
Posts: 30,459
Joined: 03 Sep 2021, 20:50
Clubvoorkeur: PSV

https://www.ed.nl/PSV/PSV-is-wederom-in ... ~acb3a9b1/
De rechtsback-positie heeft bij PSV al de volle aandacht voor het komende seizoen, omdat daar een uitdaging ligt. Een van de mogelijkheden is om Shurandy Sambo terug te halen, na zijn verhuur aan Sparta. Maar Van Ewijk heeft dit seizoen ook een uitstekende indruk achtergelaten in Friesland en geldt ook als een grote kanshebber om vanaf juli PSV te versterken. Hij overlegt offensief prima cijfers, met dit seizoen vijf goals en twee assists in 29 wedstrijden voor sc Heerenveen. Bijzonder aan Van Ewijk is dat hij - net als Denzel Dumfries - op 18-jarige leeftijd nog amateur was. Destijds speelde hij bij Excelsior Maassluis en via ADO heeft Van Ewijk de stap naar nationaal topvoetbal kunnen maken.
Last edited by Standbeeld on 14 Mar 2023, 00:09, edited 1 time in total.
User avatar
Skuddem
Nationale topspeler
Posts: 2,494
Joined: 14 Jan 2022, 16:39
Clubvoorkeur: PSV Eindhoven

Wazig. Je hebt Sambo al.
nilssonH
Moderator
Posts: 11,043
Joined: 18 May 2018, 15:15
Clubvoorkeur: PSV

Ik heb Van Ewijk nu in bijna alle grote wedstrijden een matige indruk zien maken. Tegen Ajax en tegen PSV ook al. Ik weet het echt nog niet zo met hem.
User avatar
Standbeeld
Mister PSV
Posts: 30,459
Joined: 03 Sep 2021, 20:50
Clubvoorkeur: PSV

nilssonH wrote: 14 Mar 2023, 00:07 Ik heb Van Ewijk nu in bijna alle grote wedstrijden een matige indruk zien maken. Tegen Ajax en tegen PSV ook al. Ik weet het echt nog niet zo met hem.
Ik ben dezelfde mening toegedaan. Van de paar wedstrijden die ik van hem heb gezien ben ik niet per se onder de indruk geraakt. Als ze een Van Ewijk voor 4 a 5 mln ophalen weet je iig dat er geen ruimte is voor Sambo. Of Sambo moet van basis Sparta naar bank PSV 1 willen.
nilssonH
Moderator
Posts: 11,043
Joined: 18 May 2018, 15:15
Clubvoorkeur: PSV

Standbeeld wrote: 14 Mar 2023, 00:12Ik ben dezelfde mening toegedaan. Van de paar wedstrijden die ik van hem heb gezien ben ik niet per se onder de indruk geraakt. Als ze een Van Ewijk voor 4 a 5 mln ophalen weet je iig dat er geen ruimte is voor Sambo. Of Sambo moet van basis Sparta naar bank PSV 1 willen.
Ik zou Sambo ook niet als basiskracht zien volgend seizoen. Wel als optie daarachter. Maar ik vraag mij af of het verschil tussen hem en Van Ewijk nu 5 miljoen waard is. Hij is uiteraard verder op dit moment, maar het blijft gevoelsmatig net zo goed een gokje of hij kan aanhaken.
Massimo
Legende
Posts: 13,814
Joined: 21 Sep 2017, 00:00

Ik vind hem maar matig en niet naar wat PSV moet nastreven. Dumfries bij Heerenveen vond ik echt nog wel weer een stuk beter en met meer specifieke kwaliteiten. Van Ewijk heeft redelijke snelheid, maar daar houdt het dan ook wel bij op. Die 4-5 miljoen is het probleem niet komende zomer, maar je bent juist op zoek naar een hoger niveau want dat is nodig om de laatste 5 seizoenen achter je te kunnen laten.
koetje
Legende
Posts: 11,072
Joined: 25 Aug 2017, 07:40

Van Ewijk vindt ik vlees noch vis. Een soort kruising tussen Wijndal en Hoever.
User avatar
hondjevandebakker
Internationale topspeler
Posts: 3,349
Joined: 21 Dec 2021, 22:31
Clubvoorkeur: PSV

Qua instelling is hij wel een stuk beter dan die twee. Het is doorgaans wel een felle speler die verdedigend sterk is al vond ik hem tegen ajax wat tegenvallen. Lijkt me qua niveau gelijk aan mwene maar dan met een hoger plafond.
koetje
Legende
Posts: 11,072
Joined: 25 Aug 2017, 07:40

hondjevandebakker wrote: 14 Mar 2023, 00:28 Qua instelling is hij wel een stuk beter dan die twee. Het is doorgaans wel een felle speler die verdedigend sterk is al vond ik hem tegen ajax wat tegenvallen. Lijkt me qua niveau gelijk aan mwene maar dan met een hoger plafond.
Aan de andere kant is Mwene altijd wel een zesje en een uistekende prof. Of dat bij Van Ewijk ook het geval is, is afwachten.
Madueke
Legende
Posts: 10,870
Joined: 26 Jun 2019, 00:00

Past wel prima bij het 'beleid' op de rechtsback positie. Jaren het vertikken om een fatsoenlijke opvolger voor Dumfries te halen en dan straks met miljoenen strooien voor een back van H'veen die elke wedstrijd met (meer) weerstand door de mand valt.
1913PSV.
Vaste waarde in elftal
Posts: 661
Joined: 12 Jun 2022, 18:10
Clubvoorkeur: PSV

Staat al erg lang op het lijstje, maar waarom hebben ze hem in de winter dan niet al opgepikt? Was wel prettig geweest als hij alvast had kunnen wennen. Het was ook niet zo dat we heel erg breed in de (fitte) backs zaten.
User avatar
DC_PSV
Vedette
Posts: 9,417
Joined: 09 Feb 2018, 00:00

Typische Subtop aankoop, past prima in DIT PSV dus..
#simplythebest
Pijltje
Bankzitter
Posts: 245
Joined: 23 Jun 2022, 19:09
Clubvoorkeur: PSV

By far de beste rechtsback van de Eredivisie. We zouden in de handjes mogen knijpen als we hem binnen hengelen. Ik heb alle wedstrijden van Heerenveen gezien, en dit is er zeker eentje. Sambo vind ik dan juist weer leuk voor de subtop, aanvallend veel te weinig inbreng. Overigens is van Ewijk niet alleen aanvallend sterk maar ook echt een werkpaard.
Menno1
Legende
Posts: 16,064
Joined: 25 Aug 2017, 00:00
Clubvoorkeur: PSV

Als we pakweg een budget van 50 miljoen hadden en een lekker ingespeelde selectie met weinig mutaties, dan ja, had ik hem er best graag bij gehad.

Echter ik denk dat we misschien 20 miljoen hebben. Om dan 25-40% van je budget hierop stuk te slaan terwijl je Sambo hebt? Ik had het geld anders besteed.
User avatar
El Sordo
Vedette
Posts: 7,941
Joined: 25 Aug 2017, 09:12

Waar baseer je die 20 mln op?
User avatar
Heruone
Lid scoutingsteam
Posts: 8,164
Joined: 25 Aug 2017, 00:00
Clubvoorkeur: PSV

Grappig hoe v. Ewijk in de winter hier nog als hele interessante back werd genoemd die PSV moest halen en nu opeens de tendens is dat we maar beter Sambo kunnen gebruiken.
Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success. ~ Henry Ford
koetje
Legende
Posts: 11,072
Joined: 25 Aug 2017, 07:40

Heruone wrote: 14 Mar 2023, 02:20 Grappig hoe v. Ewijk in de winter hier nog als hele interessante back werd genoemd die PSV moest halen en nu opeens de tendens is dat we maar beter Sambo kunnen gebruiken.
Van Ewijk zette zichzelf in de markt met wat stoere uitspraken en er was belangstelling uit de PL. Daarna ga je een speler wat meer en beter bekijken en blijkt het tegen te vallen.
Olai
Lid 2e elftal
Posts: 187
Joined: 04 Nov 2020, 16:51

Van Ewijk is een megatalent. Nu al beter dan Dumfries.
User avatar
Tyyne
Vaste waarde in elftal
Posts: 595
Joined: 24 Jun 2022, 11:12
Clubvoorkeur: PSV
Favoriete speler: Couhaib Driouech

Ik denk dat van Ewijk veel potentie heeft en ook beter bij het huidige systeem van PSV past dan bv Sambo, hij is een stuk beter offensief qua voorzetten en schoten. En verdedigend kan hij ook zijn mannetje staan. Zit als je naar zijn spel en statistieken kijkt veel rek in ook. Dus ik zou het een geile transfer vinden.

Ben alleen bang dat het een soort Drommel wordt, waarbij de potentie er toch niet helemaal uitkomt en je uiteindelijk miljoenen riskeert. Maar ja, als PSV zijnde moet je dit soort risico's nemen, alle interessante spelers met minder risico worden meestal wel gekaapt door grotere clubs. En met een beetje geluk is het een Dumfries 2.0
AddoCultheld
Internationale topspeler
Posts: 3,548
Joined: 19 Oct 2020, 10:20

Vandeweek tegen 020 stond hij in ieder geval nog slechter te dekken Dan Teze op rb.
User avatar
ShovingNE2
Site Admin
Posts: 29,749
Joined: 25 Aug 2017, 11:11

Heruone wrote: 14 Mar 2023, 02:20 Grappig hoe v. Ewijk in de winter hier nog als hele interessante back werd genoemd die PSV moest halen en nu opeens de tendens is dat we maar beter Sambo kunnen gebruiken.
Daarbij: we hebben twee rechtsbacks nodig waarschijnlijk. Heel goed mogelijk dat Mwene vertrekt en Teze helemaal. Sambo en Van Ewijk lijkt mij een prima invulling.
"When it comes to luck, you create your own" - Bruce Springsteen
Post Reply