Transferwindow 2021-2022

Bespreek hier alle inkomende PSV-transfers, gewenste transfers en transfergeruchten.
Locked
User avatar
ruuddevil
Legende
Posts: 12,759
Joined: 25 Aug 2017, 11:39
Send Prediction League reminder to second email adress: No

Heeft nog maar 1 jaar contract volgens transfermarkt, misschien valt dit in de categorie ‘buitenkansje’?
Jwoeloe
Moderator
Posts: 4,784
Joined: 26 Aug 2017, 17:20
Clubvoorkeur: PSV
Send Prediction League reminder to second email adress: No



Deze Mexicaanse journalist liet zich gisteren foppen door een nepaccount op Twitter. Komende tijd neem ik alles wat betreft Montes en PSV met een korreltje zout. Als een soort actie-reactie.
Eindhovenvoetbal
Internationale topspeler
Posts: 3,440
Joined: 25 Aug 2020, 00:00
Send Prediction League reminder to second email adress: No

Gesloten beurzen met Guti ruilen.
Massimo
Legende
Posts: 13,814
Joined: 21 Sep 2017, 00:00
Send Prediction League reminder to second email adress: No

Zou me toch enigszins verbazen als er nog miljoenen voor een verdediger wordt uitgetrokken. Een RCV die op den duur basisspeler kan worden kan nog best in deze selectie omdat de vacature van Baumgartl naar mijn mening nog vacant is. (Teze als vervanger van Dumfries, Ramalho voor Teze en Mwene is de back-up back, die misschien basisspeler wordt of begint, voor de posities rechts en links die PSV afgelopen seizoen niet had.) Tevens kan er ook nog wat met Obispo en Viergever gebeuren. We gaan het zien.
User avatar
Heissenberrug
Internationale topspeler
Posts: 4,675
Joined: 26 Aug 2017, 00:00
Send Prediction League reminder to second email adress: No

Maar wat als we viergever en obispo laten gaan? Dan zouden we er met teze, ramalho, montes en boscagli toch wel op vooruit gaan medunkt.
OnsPSV
Meervoudig international
Posts: 1,099
Joined: 19 Feb 2021, 08:52
Send Prediction League reminder to second email adress: No

Het wordt toch wel een hele rare situatie hoor. Eerst krijg je een nobody op Twitter die een leugen de wereld inslingerd. Vervolgens nemen sommige Mexicaanse journalisten dat over en bieden daarna hun excuses daarover aan (vind ik al slecht dat je als journalist dus knip en plakt) vervolgens komt er een journalist met 800.000 volgers zelf melden dat er gesprekken zijn tussen PSV en Monterrey over Montes. Maakt er zelfs een video over. Dit wordt dan weer door kleine journalisten tegen gesproken, maar het feit is is dat dit gewoon op Marca Claro staat (1 van de grootste sportsites Mexico). Of Marca Claro en die grote journalist gaat goed nat of het nieuws klopt toch…
Menno1
Legende
Posts: 16,064
Joined: 25 Aug 2017, 00:00
Clubvoorkeur: PSV
Send Prediction League reminder to second email adress: No

Ja Guti. Betalen we 9.9 ipv 10 miljoen :)

Montes is wel een type CV dat we missen. Vind het alleen wat lullig voor zowel Teze als Boscagli; die worden dat beiden op de bank gezet waarschijnlijk. Maar op het oog lijkt mij een combi Ramalho - Montes mij meer complementair dan Ramalho - Boscagli.
User avatar
Tomm
Vedette
Posts: 5,270
Joined: 01 Feb 2018, 00:00
Clubvoorkeur: PSV
Send Prediction League reminder to second email adress: No

Ik zou het echt van de zotte vinden om duur geld stuk te smijten op een cv. Ja stuk smijten want we hebben al 3 basiswaardige cv’s (teze boscagli en ramalho) en 2 ok back-ups (obispo en viergever). Daar hoeft echt niemand meer bij, zelfs niet als Schmidt echt denkt dat teze de rechtsback wordt want dan kan je in geval van nood alsnog schuiven met mwene (of sambo/oppegard die aan deur kloppen). Cashen op malen&dumfries, overschot lozen, spits (en eventueel een echte rechtsback) halen en we zijn klaar.
Ykhim
Lid scoutingsteam
Posts: 19,255
Joined: 25 Aug 2017, 19:14
Clubvoorkeur: PSV
Send Prediction League reminder to second email adress: No

OnsPSV wrote: 17 Jul 2021, 23:05 Het wordt toch wel een hele rare situatie hoor. Eerst krijg je een nobody op Twitter die een leugen de wereld inslingerd. Vervolgens nemen sommige Mexicaanse journalisten dat over en bieden daarna hun excuses daarover aan (vind ik al slecht dat je als journalist dus knip en plakt) vervolgens komt er een journalist met 800.000 volgers zelf melden dat er gesprekken zijn tussen PSV en Monterrey over Montes. Maakt er zelfs een video over. Dit wordt dan weer door kleine journalisten tegen gesproken, maar het feit is is dat dit gewoon op Marca Claro staat (1 van de grootste sportsites Mexico). Of Marca Claro en die grote journalist gaat goed nat of het nieuws klopt toch…
Het is lang niet zo zwart-wit als je het hier schetst.

Op basis van wat ik weet is de interesse van PSV in Montes helemaal niet nieuw. Hij staat al heel lang op de radar van PSV, zoals ik eigenlijk elke transferwindow sinds een jaar of drie geleden aangeef. Dat was destijds ook logisch, want Montes kwam snel en volwassen, de vergelijkingen met de Ligt drongen zich zelfs op. Op jonge leeftijd al fysiek sterk, rustig aan de bal en uitblinkend in de grotere duels, waarbij met name Gignac het regelmatig moest ontgelden in de derby van Monterrey. Montes was toen 19. Dat - in combinatie met goede prestaties in Mexicaanse jeugdelftallen - is Europese clubs opgevallen, maar nooit heeft iemand gehapt en dat lag grotendeels aan de houding van Rayados zelf: de rijke club herkende het talent en plakte er een enorm prijskaartje op, voor Mexicaanse begrippen althans. Voor aanbiedingen onder 10 miljoen ging men niet om de tafel zitten. Dat was voor alle clubs te gortig gezien het hele pakket, PSV was daar geen uitzondering op.

Ik weet niet of PSV momenteel daadwerkelijk concrete interesse heeft en het heeft dus ook weinig zin om mij daarover DM's te sturen zoals sommigen reeds gedaan hebben, maar hij staat wél al jarenlang op de radar en hij is eveneens het type verdediger waar we naar op zoek zijn: een fysiek sterke, lange mandekker. Aan de bal is hij niet de nieuwe Boscagli, maar comfortabel genoeg om zich hier staande te houden, schat ik zo in. Als je dat bij elkaar optelt, kan ik me wel voorstellen dat dit niet zomaar een gerucht is. Hij is in principe hetzelfde type speler als de genoemde Ahmedhodzic, van wat ik van die laatste gezien heb. Wat ik me echter vooral afvraag is wat PSV bereid is te betalen voor hem. Het is geen prutser, maar ik zou 10 miljoen buitenproportioneel veel vinden. En ik kan me ook moeilijk voorstellen dat Rayados ineens genoegen gaat nemen met vijf, zes, zeven miljoen. Dat zou enorm atypisch zijn gekeken naar het daadwerkelijke management en de houding die ze naar buiten toe aannemen. Geldproblemen hebben ze er ook niet echt en belangrijker nog: ze zijn nu voornemens om te stoppen met aanmodderen en daadwerkelijk het beste elftal van Noord-Amerika bij elkaar te kopen. Het aantrekken van onze eigen Moreno zou moeten leiden tot het beste centrum van dat continent: de ervaren, geslepen Moreno en naast hem de talentvolle mandekker Montes. Het zou raar zijn om diezelfde Montes dan voor een habbekrats van de hand te doen.

Een ruildeal met Guti zou een oplossing kunnen bieden voor de hoge vraagprijs, maar volgens mij is Rayados tevreden over het huidige middenveld, ook in de breedte. Gutiérrez zou dan eerder een prestigeproject zijn ten opzichte van o.a. Chivas en Club América.
Menno1 wrote: 17 Jul 2021, 23:05Montes is wel een type CV dat we missen. Vind het alleen wat lullig voor zowel Teze als Boscagli; die worden dat beiden op de bank gezet waarschijnlijk. Maar op het oog lijkt mij een combi Ramalho - Montes mij meer complementair dan Ramalho - Boscagli.
Ik vraag me af of Montes zomaar in staat is om Boscagli, Ramalho of Teze uit de basis te spelen. Qua type een perfecte aanvulling op Ramalho, ja, maar kwalitatief niet per se beter dan Teze.
Menno1
Legende
Posts: 16,064
Joined: 25 Aug 2017, 00:00
Clubvoorkeur: PSV
Send Prediction League reminder to second email adress: No

Nou als hij niet beter is, dan lijkt het mij helemaal een overbodige aankoop. Zeker voor die prijs. Verder ben ik het ook wel met Tomm eens: we moeten onze eigen spelers verder ontwikkelen waar mogelijk ipv alleen maar te kopen.
User avatar
Heruone
Lid scoutingsteam
Posts: 8,164
Joined: 25 Aug 2017, 00:00
Clubvoorkeur: PSV
Send Prediction League reminder to second email adress: No

Obispo vind ik erg complementair aan Ramalho en is niet te vergeten nog steeds een erg groot talent. En Boscagli-Ramalho vind ik op het eerste gezicht ook goed ogen. Wmb steken we dat geld gewoon in andere posities. Tenzij Obispo uiteraard vertrekt.
Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success. ~ Henry Ford
Revolinho
Internationale topspeler
Posts: 4,177
Joined: 09 Oct 2020, 20:16
Send Prediction League reminder to second email adress: No

Tomm wrote: 17 Jul 2021, 23:30 Ik zou het echt van de zotte vinden om duur geld stuk te smijten op een cv. Ja stuk smijten want we hebben al 3 basiswaardige cv’s (teze boscagli en ramalho) en 2 ok back-ups (obispo en viergever). Daar hoeft echt niemand meer bij, zelfs niet als Schmidt echt denkt dat teze de rechtsback wordt want dan kan je in geval van nood alsnog schuiven met mwene (of sambo/oppegard die aan deur kloppen). Cashen op malen&dumfries, overschot lozen, spits (en eventueel een echte rechtsback) halen en we zijn klaar.
Vergeet het maar. Deze manier van denken komt je in jan/feb/mrt duur te staan. Je wilt geen sloper voor centraal achterin halen omdat je de andere jongens niet weg wilt jagen. In plaats van specialisten wil je een beetje gaan lopen schuiven met spelers om het zogenaamd optisch kloppend te krijgen. Zo werkt het niet.

Obispo vind ik een prima talent die ik graag een kans zou willen geven, maar met alle respect, die jongen is de afgelopen jaren vaker geblesseerd dan fit en dan wil jij het seizoen van de waarheid op hem gaan bouwen. Hij heeft helemaal niks te eisen en het gaat niet om hem, maar om PSV. En Viergever is altijd een 7, maar we mikken inmiddels wel wat hoger he. We hebben geen echte harde verdediger/sloper achterin, dus die moet gewoon komen. En als ik die Montes zo zie, dan word ik daar wel blij van.

Ramalho en Boscagli zijn verdedigend prima, maar doen alles op positionering en opbouwende skills. Maar er komen ook wedstrijden aan waar je gewoon een killer achterin nodig hebt. Eentje die fysiek mee kan met de betere aanvallers, die puur in de mandekking gaat spelen. No-nonsense gewoon verdedigen. Die hebben we nu gewoon niet. Haal je zo’n Montes, dan ben je achterin echt compleet en in die linie klaar voor het seizoen.
User avatar
PCGC
Vedette
Posts: 9,886
Joined: 26 Aug 2017, 23:04
Send Prediction League reminder to second email adress: No

Helemaal eens [mention]Revolinho[/mention] !

Vorig jaar wel gezien dat de selectie te smal was.
#FreeGeneratie4
Menno1
Legende
Posts: 16,064
Joined: 25 Aug 2017, 00:00
Clubvoorkeur: PSV
Send Prediction League reminder to second email adress: No

Maar dan moet hij wel wat toevoegen; we hebben niks aan onze eigen Magallan; een peperdure latino verdediger die er te weinig van kan om wat toe te voegen. Haal of een echte upgrade of geef Teze/Obispo de kans. maar niet en geld smijten en dat deze dan weer op de bank komt.

Ik heb geen zin in weer een bank van 50 miljoen aan aankopen die niks extras toevoegen.
Ykhim
Lid scoutingsteam
Posts: 19,255
Joined: 25 Aug 2017, 19:14
Clubvoorkeur: PSV
Send Prediction League reminder to second email adress: No

Het is ook geen prutser, maar ik ben bang dat de verwachtingen vanaf het begin torenhoog gaan zijn, aangewakkerd door eventuele hoopvolle mediaberichtgeving. Prima speler, maar niet per se beter dan wat er nu staat. Ook niet veel slechter overigens.
User avatar
11 Tinus
Legende
Posts: 15,339
Joined: 09 Oct 2020, 00:00
Clubvoorkeur: Philips
Send Prediction League reminder to second email adress: No

Ik volg Menno wel in deze. Elke aankoop die we nu doen moet een absolute upgrade zijn en de kans moet zo goed zijn dat het te verantwoorden is dat Teze en Obispo (onze jeugd) speelminuten gaan mislopen. Als ze niet goed zijn dan heb je geen keuze maar we hebben het niet over een Rens van Eijden of een Joshua Brenet maar gewoon toptalenten die een lange route hebben genomen maar 100 % een kans verdienen. Dus of je haalt iemand waarbij je denkt tjah die kans kun je niet laten liggen of je doet het niet. We hebben al 36 contractspelers en 5 goede CV's en 5 opties op de backposities.

Daarnaast ga je Boscagli en Ramalho niet banken dus het is echt over de balk smijten van je geld. Teze kun je back up laten zijn van Mwene en van Ramalho, Obispo kan op beide posities centraal en ze zijn beide perfect voor een 3 mans achterhoede. Geef die jongens nou gewoon de kans want een echte sloper gaat niet perse het verschil maken dus he kunt 10 miljoen weggooien en vervolgens Obispo en Teze verliezen, of je kijkt het een half jaar aan en wie weet bespaar je 10 miljoen, haal je Kim transfervrij op in december en zijn Teze en Obispo (na contractverlenging) beide 10 + miljoen waard. Scheelt zomaar 30 a 40 miljoen.
Revolinho
Internationale topspeler
Posts: 4,177
Joined: 09 Oct 2020, 20:16
Send Prediction League reminder to second email adress: No

Dat een speler een upgrade moet zijn, lijkt me nogal een open deur. Ik weet ook heus wel dat Youtube-filmpjes misleidend zijn, maar dat is even aan de scouting. Ik zeg alleen dat ik die Montes wel een perfect type vind, dus de manier waarop hij speelt. Heel duidelijk iets wat we momenteel niet hebben. Iemand die de fysieke strijd aan gaat, echt loopt te killen achterin. Blijkbaar word ie al jaren gevolgd, dus ben heel benieuwd hoe dit zich gaat ontwikkelen. Laat maar komen.

Je moet genoeg keuzes hebben in een zwaar seizoen met veel wedstrijden en spelers zullen dat moeten gaan begrijpen. Als er dan een paar weg denken te moeten, jammer dan. Het gaat om PSV. Afgelopen seizoen hadden we maar 12/13 waardige spelers en toen een paar daarvan uitvielen, waren we gezien en exact zo zijn we ook beloond: met niets. En op het moment dat dat zich allemaal voltrok, was Obispo in alle rust aan het revalideren, zonder druk van wie dan ook.
OnsPSV
Meervoudig international
Posts: 1,099
Joined: 19 Feb 2021, 08:52
Send Prediction League reminder to second email adress: No

Als teze als rechtsback wordt gezien hebben we geen backup achter Ramalho heel simpel. Spelers kunnen overigens in dit schema ook geblesseerd raken. We willen toch niet nogmaals met viergever en Thomas op rechtsback aantreden in een Europese wedstrijd? Ik zou Montes geen verkeerde vinden, jaartje wennen en hier en daar wat minuten maken. Volgend seizoen verwacht ik dat Boscagli zo maar is een stap kan gaan maken. Dan kan Ramalho links centraal met zijn tweebenigheid en Montes evt rechts.

Veel mensen zaten hier na de wedstrijd tegen Molenbeek te schreeuwen om een nieuwe no-nonsens centrale verdediger. Nu speelde Ramalho goed tegen paok en is er ineens absoluut niks meer nodig. Ik heb het niet graag over de club uit 020 maar die hebben op de bank haast op elke positie een speler die de ander blind kan vervangen, daar moeten wij ook naar toe. Een andere reden om voor de transfer van Montes te zijn is dat we dit type verdediger gewoon simpelweg niet hebben in de selectie. Ze noemen hem daar de puppy maar klein is hij niet met zijn 1,95. Tegen een beer van een spits laat zo een jongen er dan maar in komen hoor.

Mensen hebben op dit forum zitten roepen om Ahmedhodzic (ik ook), maar zou dit zeker geen slechte keuze vinden. Als ik de situatie van Montes zie ziet John dit nu met 1-jarig contract misschien ook als buitenkansje!
User avatar
Tomm
Vedette
Posts: 5,270
Joined: 01 Feb 2018, 00:00
Clubvoorkeur: PSV
Send Prediction League reminder to second email adress: No

Kan allemaal best dat we zo’n type nog niet hebben en dat hij van meerwaarde zal zijn maar ik vind het onverantwoord om de selectie op die plek nog verder uit te breiden. Ik kan niet in de portemonnee van John kijken maar zover ik weet is dat ook geen eindeloze bron. 10mil + bijbehorend goed salaris is serieus geld om van bijvoorbeeld boscagli en teze cv nummer 3 en 4 te maken. Nu weet ik niet wat er aan de uitgaande kant speelt, wellicht staan obispo (niet verlengen) en viergever (valt buiten de boot) op het punt te vertrekken en mag er weer een cv bij. Die dooddoener dat we anders aan het eind van het seizoen wellicht in de problemen komen kan ik niks mee. Dat hangt of van zoveel factoren, blessures schorsingen en hoe ver kom je in elke competitie. 5 cv’s waarvan er 3 europees en 2 nationaal voldoen is genoeg. Wij zijn geen PL club met een selectie van 35 man.
User avatar
ShovingNE2
Site Admin
Posts: 29,749
Joined: 25 Aug 2017, 11:11
Send Prediction League reminder to second email adress: No

Revolinho wrote: 18 Jul 2021, 00:52 Vergeet het maar. Deze manier van denken komt je in jan/feb/mrt duur te staan. Je wilt geen sloper voor centraal achterin halen omdat je de andere jongens niet weg wilt jagen. In plaats van specialisten wil je een beetje gaan lopen schuiven met spelers om het zogenaamd optisch kloppend te krijgen. Zo werkt het niet.
Los van het feit of Montes goed genoeg is of niet (weet ik niet): maar dit is wel de kern. We willen geen spelers halen want die en die moet de kans krijgen. Vertrekken er dan spelers? Dat is dan maar zo wat mij betreft. Als we echt de komende jaren een gooi naar de titel willen doen en de CL willen halen dan moeten we het risico van vertrekkende spelers nemen. Ja Sambo is een groot talent en die zie ik in bepaalde momenten met een gerust hart tegen het rechterrijtje spelen, maar ik vraag mij af of hij al ver genoeg is om Teze op te vangen. Ja: volgens sommigen kan Mwene er helemaal niets van en dat zal ook niet veranderen hoe hij ook speelt, maar tegen PAOK was hij allesbehalve slecht. Ik snap wel dat ze hem transfervrij halen. En als Sambo echt zo goed is dan gaat hij Mwene toch makkelijk voorbij in de pikorde?

Dat we op het middenveld voor twee posities de keuze hebben tussen Van Ginkel, Pröpper en Sangaré waarbij Rosario gewoon vierde keus is ipv als eerste op het wedstrijd formulier vind ik geweldig. Dat wil ik ook achterin. Teze heeft schijnbaar aangegeven voor RB te willen gaan. Prima. Dan wil ik naast Boscagli en Ramalho daar nog een glasbak bij als CV. Als Obispo dat niet aanstaat vertrekt hij maar. Voorin wil ik nog een topspits erbij of dat nou De Jong is of Hlozek of wie dan ook: die mag het uitvogelen met Zahavi. En als Zahavi geen zin heeft in die concurrentie: Er is vast een club waar hij kan gaan ballen. De concurrentie gaat groot worden komend seizoen. Helemaal goed. Eindelijk zou ik willen zeggen.
"When it comes to luck, you create your own" - Bruce Springsteen
FritskePhilips
Nationale topspeler
Posts: 2,090
Joined: 11 Jul 2018, 00:00
Send Prediction League reminder to second email adress: No

Tomm wrote: 18 Jul 2021, 09:53 Wij zijn geen PL club met een selectie van 35 man.
Ik denk dus wel dat we daar naartoe gaan; niet zozeer in aantallen, maar wel een selectie waarin 22 basiswaardige spelers zitten met aanvulling van aanstormend talent.

Zou me niet verbazen wanneer we vanaf dit seizoen bijvoorbeeld twee teams gaan spelen die elkaar afwisselen om het drukke wedstrijdprogramma en de hoge persoonlijke belasting het hoofd te bieden.
Revolinho
Internationale topspeler
Posts: 4,177
Joined: 09 Oct 2020, 20:16
Send Prediction League reminder to second email adress: No

Jongens tevreden willen houden, druist wmb volledig in tegen alles wat topsport-cultuur/mentaliteit inhoudt. Een grote groep mannen met kwaliteit en die maken onderling uit wie de besten zijn. Sorry, maar als je die strijd niet aandurft dan moet je een ander beroep gaan kiezen. PSV heeft nu 3 jaar op rij helemaal niks gewonnen en dan moeten we nog steeds mensen tevreden houden??

Montes graag, of in ieder geval zo’n type die echt wat toevoegt.
User avatar
Tomm
Vedette
Posts: 5,270
Joined: 01 Feb 2018, 00:00
Clubvoorkeur: PSV
Send Prediction League reminder to second email adress: No

Met twee teams spelen. Yeah right. Je hebt een relatief vaste kern van een man of 16 en de rest is gewoon minuten sprokkelen als het niet anders is. Opvulling die een acceptabel eredivisie niveau heeft, mauro thomas viergever, of jong talent zoals sambo oppegard fofana of antonisse. De selectie is breder dan vorig jaar en qua personele problemen geloof ik niet dat dit jaar vergelijkbaar of erger zal zijn.
SNDR87
Lid 2e elftal
Posts: 185
Joined: 04 Nov 2020, 15:23
Send Prediction League reminder to second email adress: No

User avatar
ShovingNE2
Site Admin
Posts: 29,749
Joined: 25 Aug 2017, 11:11
Send Prediction League reminder to second email adress: No

Opent niet bij mij. Wat staat daar?
"When it comes to luck, you create your own" - Bruce Springsteen
Locked